Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

neděle 3. června 2018

Ekzem

Stále jsme i v řešení ekzemu. Matěj má potvrzený atopický ekzem. Lupenka prozatím u něj nebyla potvrzena. V rodině ji však máme, pravděpodobně i já ji mám.
Matěj má ekzem na docela nepříjemných místech, nyní nově i na spodních víčkách.
V době, kdy je ekzem sklidněný tak promazáváme biodermou mlékem a v době kdy je ekzem v rozkvětu mažeme bohužel kortikoidníma mastma.  Zkoušeli jsem již mnoho nekortikoidních mastí, konopné masti, měsíčkovou.... nic však nezabírá. Pokud bychom nezačali mazat kortikoidama dojde ekzem do fáze, že vznikne opravdu i otevřená rána, která by se lehce mohla zanítit. Rána je uplně do masa a neskutečně pálí.
Důležitá prevence je promazávat ekzem i když zmizel, promazávat každý den. Matěj má pouze bavlněné oblečení, žádnou příměs. Taktéž se vyhýbá sprchovým gelům a používá také biodermu gel na sprchování. Deodorant má od značky sebamed.
Ny vyšetření na gastroenterologii nám pan doktor řekl, že si nemyslí, že by Matějovi potravinové alergie měly nějakou bližší spojistost s ekzemy. Nejsou tedy na sobě závislé.
Zjištovala jsem zdali na atopický ekzem pomáhá solná jeskyně. Většinou jsem se setkala s tím, že nijak obzvlášť nepomohla.
Hodně však působí stres.



SEBAMED Roll-on Balzám pro muže 50 ml - Pánský deodorant

Žádné komentáře:

Okomentovat