Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

neděle 3. června 2018

Alergie na potraviny, opuchy.

Stále dokola řešíme alergie na potraviny, jsme v situaci, že nevíme kam se hnout. Jezdíme po vyšetřeních a doprovází nás zdravotní problémy.
Matěj v poslední době několikrát napuchnul, většinou opuch začíná na rtu a pak se objeví na části obličeje, či na celém obličeji a ještě na nějakých místech na těle. Pár měsíců zpět byl hospitalizován na JIpce, jelikož otok v obličejové části byl opravdu ohromný.
Stále však nevíme co je příčinou.
Dva týdny zpět jsem byli na klinice v Brně, na imunologii a alergologii, kde prý mají zkušenosti s těmito otoky, nyní čekáme pět týdnů na výsledky a uvidím zdali se něco objeví, pokud ne, opět budeme muset pátrat.
Prozatím se naštěstí nestalo, že by Matýskovi opuchl krk a tím pádem se mohl udusit.
Je to však velmi nepříjmné i tak, člověk neví s čím je to spojeno. Myslím, že vyloženě spojitost s jídlem to nemá, ale kdo ví...
Na tyto opuchy nám byla doporučena i nějaká adrenalinová injekce, že v případě, kdy by začal napuchat v oblasti krku by se mu píchla.
Prozatím při opuchání užívá calcium a dithiaden, při větším opuchu jdeme k lékaři a kdyby se stalo, že se začne dusit voláme rychlou.
Matěj vždy cítí, že napuchá.
Co jsem si o tom četla na internetu ( pravda je, že někdy je lepší nečíst, protože na mě vylézé od rakoviny po srdeční vady až k alergii) to může být více dovodů, teď jen opravdu zjistit co to je.
Může to být i revma.
V nemocnici měli podezření na nefrologický syndrom, což by po vyšetření ledvin být neměl.
Nyní v pátek jsem byli ještě na dalším vyšetření gastroenterologickém, bylo to pouze vstupní vyšetření, naštěstí žádné hadice.... Když na toto přijde, rádi bychom to řešili alespon v částečné narkoze. Prozatím i tam pan doktor usoudil, že počkáme na výsledky z Brna abychom to vše mohli nějak zkompletovat a v záři se domluvíme co dál.
Jeho alergie jsou stále velmi hraniční, každopádně pan doktor nám řekl, že pokud jsme vypozorovali, že mu vyloženě nesedí bílé pečivo, tak vysadit. Matějovi ani nevadí klasický brumík, ale po rohlíku má křeče, bolesti břicha. Jsou potraviny které opravdu nemůžu, takže se snažíme vyvarovat.
Klasickou bezlepkovou dietu jsme před cca 2 měsíci tedy zrušili a vyřazujeme postupně potraviny, když zjistíme, že mu dělají problém.
Nyní má i na 14 dní vyřezené mléčné výrobky. Když byl ještě ve školce měl intoleranci na laktozu. Bylo nám doporučeno vysadit mléko na 14 dní,  zdali bolesti bříška neustoupí.


Žádné komentáře:

Okomentovat