Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

neděle 27. května 2018

Matěj

Mates má právě 11 let a dva měsíce, puberta klepe na dveře, někdy mám pocit, že už tedy i zaklepala.
U Matěje rozdělím psaní na více článků, přeci jen je toho u něj více, jak zdravotní věci, tak věci ve škole a pokroky, které by Vás mohly zajímat a nebo nějaké novinky v učení, které by Vám mohly pomoci v práci s Vašimi dětmi.

Matěj na tom zdravotně není nejlépe, drží se, je neskutečně statečný ale to napíši v ostatních článcích, teď spíš obecněji co u něj nového.

Matýsek chodí do 4té třídy. Stále mají svou paní učitelku, která je úžasná a již jsem to několikrát říkala, nemohli jsme potkat lepší. Mají i stále stejnou slečnu asistentku, která Matesovi pomáhá.
Někdy ve škole toho má dost, takže se nám již. několikrát stalo, že si vzal den volna aby si odpočinul.
Minulý rok nám vyšla na červen nemocnice, takže si spočnul tam. Je období kdy jde na něm vidět přetížení a pak to již nezvládá. Jinak prospěchově je na tom dobře. Uvidíme jak to s vysvědčením bude tento rok ale zatím měl jedničky a dvojky.
Ve třídě má spoustu kamarádů, chodí spolu za barák lítat a jeho socializace nabrala obrátek a konečně si řeší vztahy s kamarády.

S Adámkem stále bojují, ale tak to asi u sourozenců bývá. Někdy jsou dny kdy si spolu doma postaví bunkr a chtějí spolu i spát, a pak jsou dny, kdy jsou na sebe zlí, protivní a nemůžu je nechat spolu samotné.

Matěj chodil na koně, jezdil a cvičil na nich. Přestalo ho to však bavit.
Dlouho chodil i do kroužku o zvířátkách, ale z toho už asi vyrostl.
Našel se však ve skautech, tam chodí hrozně rád, zvládne jet na akci na jednu noc, na tábor a vícedenní akce si však netroufá, takže je to jen na něm jak se rozhodne jestli chce jet nebo ne.
Začal chodit pravidelně na bazén a naučil se jakž takž plavat. Nyní se učí jezdit na kole, mírné zlepšení tu je, ale soustředit se a zvládnout více činností naráz je velký výkon.

Matěj si rád čte, téměř pokaždé když někde jsem tak si koupí novou knihu, rád si kreslí a kreslí i příběhy, stále dokola si přeskládává plyšáky, hraje si s oblíbenýma figurkama a je to počítačový král. Čas na pc má striktně vymezený. Mates miluje filmy.


Hrdý skaut


Neustále grimasy, postoje, puberta :-)


Výlet


Koupil si nové tričko 

Žádné komentáře:

Okomentovat