Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

neděle 3. června 2018

Logopedie

U Adámka jsme téměř logopedii ukončili, naskočilo mu nádherně R a i Ř. Častý trénink nám k tomu dopomohl a nyní na logopedii může chodit co dva co tři měsíce, pouze na upevnění, jelikož tam stále docházíme s Matesem tak Adámek jednou za čas půjde s námi.

U Matěje je to však práce na delší dobu. Nějaké R již má, není to uplně to klasické R, ale náznak toho je, ve čteném textu a v mluvě jej však nepoužívá.
Proto nám bylo doporučeno vybrání jednoho textu, jedné stránky a na tomto textu procvičovat opravdu výslovnost. Nemusí přečíst celou stranu, stačí 10 vět, ale tak aby neopomíjel žádné písmena a soustředil se na tu výslovnost.
Nyní jsme v nácviku Ř a s velkou snahou a velkým usilím to nějak jde. Opět to není klasické Ř.

Už jsem ani nevěřila, že mu ještě R naskočí, jelikož jsem četla hodně článků o tom, že pokud R nenaskočí do osmi let, pak už to nejde. Takže nezoufejte, jde to :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat