Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

pondělí 10. prosince 2012

Prosinec

jelikož Matěj zůstal doma, po nemoci, která měla krátké trvání a Adámek šel sám do školky, stihli jsme spoustu ukolů.
Procvičovali jsme především motoriku - skákal snožmo (to umí), skok na jedné noze a stoj na jedné noze (u toho se klátí), chodili jsme po čáře (bez problémů), cvičili jsme do kříže (koordinace pohybů je u něj složitější, ale pomalinku se lepší), navlékal korálky, skládal puzzle o 40ti dílcích (viděla jsem pokrok v tom, že začal přemýšlet co je to za dílek a ne jen bezhlavě skládat kam co patří), dělal grafomotorické cvičení dle předlohy a kreslil obrázek postavičky. Stále jeho obrázky jsou takové divné, postavička má vše co má mít i s krkem ale postavičce se to moc nepodobá.
Stavěli jsme od mindoku hrad, to ho baví, byl rád, že jsme hrad po delší době vytáhli.
Procvičovali jsme opět předložky, koncovky, barvy, číslice, si...
A ted přemýšlím co začít dál jestli ty dny v týdnu nebo novou předložku.

Tento týden máme zas trošku šrumec.
Když jsem klukům kreslila do kalendáře, že budu tento týden hodně v práci, tak se Matěj zaradoval a říkal - huráá budeme mít hodně peněz, budem boháči. Nějaké souvislosti mu došly, on tak celkově přehled má, jen to vyjádřit. Dokonce paní ředitelka ve školce říkala, že jak si vykládali co dělají zvířátka na podzim tak on sám řekl, že si dělají zásoby.

Tento týden toho máme opravdu hodně, jsem dost v práci a ještě mám školení, na které se zase ale těším, besídka, manžel také v práci, škola a víkend opět pracovní.

Příští týden už seženeme stromeček a v neděli máme vánoce. Jelikož já i manžel jsme 24tého v práci, budeme mít vánoce den předem, nedělám z toho žádnou tragédii.
Nevím jak jsem vše stihla, ale musím říct, že mám opravdu vše udělané, cukroví jsme pekli v pátek, ale jen tak pár kousků na provonění bytu, stejně ho u nás nikdo nejí.

Přejeme všem pěkný předvánoční čas.

Žádné komentáře:

Okomentovat