Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

čtvrtek 18. října 2012

Rušení praktických škol
Od roku 2013 by měly všechny děti navštěvovat klasické základní školy. Praktické školy by měly být tedy zrušeny.
Sama si neumím představit jak by to mělo fungovat. Myslím, že plán ministerstva školství nemůže vyjít a není uskutečnitelný. Však je možné, že mě ministerstvo školství překvapí a opravdu tyto školy zruší.
Potom je zde ale plno věcí které musí být pozměněny, musí se každopádně snížit počet žáků ve třídě, tím zvýšit počet učitelů a samozřejmě, že ve třídě nesmí chybět asisten pedagoga.  Nehledě na pomůcky které by měla každá třída mít k dispozici, ale i učební plány musí být zcela pozměněny, těmto dětem je vypracováván individuální pracovní plán.....
Na druhou stranu transformace musí proběhnout i v těchto praktických školách.
Transformací nyní prochází velké množství sociálních zařízení, "ústavů sociální péče". Transformace je obrovských přínosem, ale je důležité vědět jak má probíhat, nejde aby proběhla v krátkém časovém úseku a hlavně by měli být na ni všichni připraveni, jak žáci, rodiče, pedagogové , rodiče "zdravých" dětí, kterých se bude transformace také velmi dotýkat.

Je možné podepsat petici proti zrušení praktických škol.

Žádné komentáře:

Okomentovat