Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

středa 12. listopadu 2014

Ritalin - Strattera - nástup do první třídy

Už o prázdninách naše psychiatrička uvažovala o nasazení léků. Pak jsme řekli, že nástup do první třídy necháme bez léků a uvidíme co dál.
Jakékoliv i malé změny v chování musíme důkladně zvažovat a hlídat.

Matěj je opravdu hodně unavený. Ze školy přijde, musí si odpočinout a pak když jdeme dělat úkoly už mu ta hlavička nepobírá tolik jak by mohla, v tom by nám léky asi pomohly, v té větší soustředěnosti a v unavenosti, ale kdo ví jaké by to bylo s lékama.

Úkoly tedy musíme dělat kolem druhé hodiny, nejpozději do tří, když je Mates v družině nebo jdou do kina a přijde domů později tak opravdu jen udělat nutné ukoly a nic víc.
O víkendu když mám volno, musíme tedy udělat nejvíc práce, jak ze školy, tak logopedii a nějak i pracovat s jeho vadou řeči.

Počkáme pokud se nic nebude dít tak do března a pak bychom se rozhodli, každopádně co to půjde se lékům budeme vyhýbat.

Žádné komentáře:

Okomentovat