Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

pondělí 24. března 2014

Laktose free

Zakoupila jsem další výrobek a to smetanu bez laktozy.
Smetana i mléko od firmy meggle je opravdu výborná.


Nejlehčí způsob jak se vypořádat s nesnášenlivostí mléčného cukru
Laktéza je mléčný cukr, který je nejvíce obsažen v mléčných produktech. Abychom, laktozu správně strávili, potřbujeme enzym zvaný laktáza. Tento enzym rozdělí laktozu na jednodušší cukry - glukozu a galaktozu tak, ze je snadno strávíme. Někteří z nás ale potřebné množství laktázy v organismu nemají a pití obyčjného mléka jim způsobuje nepříjemné potíže. V takovém případě mluvímo o laktézové intoleranci.

Jak poznáme, že trpíme laktézovou intolerancí?
Není Vám po konzumaci mléka nebo smetany nejlépe? Trpíte nadýmáním, průjmem nebo žaludečními křečemi? Pravděpodobně jde o nesnášenlivost mléčného cukru.

Pokud budete laktozovou intoleranci řešit vyřezením mléčných produktů, ze svého jídelníčku, můžeme si přivodit další problémy, např. osteoporózu.


Žádné komentáře:

Okomentovat