Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

sobota 22. února 2014

Učení

Dali jsme si delší dobu volno, myslím, že tlak školy a zápisu byl teď veliký.

Opakujeme zapínání knoflíků, na mém svetru s velkými knoflíky mu to jde výborně. Problém mu to dělá na svých kalhotech, knoflík si již rozepne. Dnes jsme sehnali rifle s takovým zaklapávacím zapínáním a to mu jde.

Také pracujeme na samostatném chození na wc mimo domov. Tedy chodí na pánský záchod. Doteď Mates chodil se mnou na záchod. Nyní již chodí sám na pány a já čekám před dveřmi. Pro někoho maličkost, pro nás zas velký krok kupředu.

Celkově se ted budeme zaměřovat více na takové to učení kolem sebe, aby s příchodem školy byl schopen vše sám zvládnout.

Opakujeme výslovnost.


Příklad pár pracovních ukolů.
hledání obrysů

stejný obraz v řadě

stejně znějící - stromek - domek  (zvládá částečně)


vyhledávání písmene - písmena nezná


nač začíná slovo - spojování


tvorba kluků s jejich slečnou na hlídání :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat