Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

pondělí 20. ledna 2014

Učení

Opakujeme věci stále dokola

třídí figurky a cvičí na nich počty a skloňování. Také jednotné a množné číslo je/jsou


Uchop je již téměř dokonalý a práce je preciznější


abeceda - vybere si tři písmena a snaží se najít na ně slovo - je to velmi obtížné, neslyší ty písmena, tak uvidíme jak to půjde dál




logico - vytleskávání, toto umí opravdu bez problémů


zrakové vnímání také bez problémů


tady jsou obrázky např. paní vozí kočárek, pán veze kolečka - musí najít další obrázek který k tomu patří - chlapeček se veze na kolotoči. Některé příklady ani mě nejdou :-)  Rozví se tady slovní zásoba tak i tvorba vět.


Co dělají. Některý obrázek nepatří mezi ně. Opět rozvoj slovní zásoby.

 Nakreslené obrázky. Dám pět obrázků a pak Matěj zavře oči a já jeden schovám. Pak Matěj říká jaký chybí. Moc mu tu nešlo, nevím jestli zrovna neměl náladu, takže vyzkoušíme příště zas.








 

Žádné komentáře:

Okomentovat