Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

sobota 16. března 2013

NOvý kalendář s přídělem peněz

nevím zdali to bude fungovat,ale za zkoušku to stojí. Chci aby si Matěj již pomalinku začal uvědomovat, že každý gormit kterého má něco stojí, že kino stojí spoustu peněz.
Tak jsem rozvrhla kalendář s přídělem peněz. Musela jsem to udělat rovnou i pro Adámka.
V kolonce mají peníze, každý den můžou dostat jednu penízku, je jedno jestli to bude 5kč nebo 10, to není to podstatné. Bude to odměna za neubližování, za učení, pomáhání, nezlobení.... Na konci týdne se penízky jako spočítají (vždy to vyjde na plastelínu, zmrzlinu, malou hračku) a kluci se rozhodnou zda si koupí něco z těchto věcí a nebo počkají třeba další týden kdy by mohli mít penízek víc a jít třeba do kina, koupit gormita...
Ještě musím přesně doladit to co si budou moct koupit, at nepřijdu na mizinu :-)
Zítra jim ještě vyrobím každému pokladničky a uvidíme zdali to bude mít nějaký smysl, byla bych ráda, kdyby si to třeba nechali a pak jsme šli do kina, nebo si koupili něco většího aby se naučili si nějakou korunku ušetřit.


Žádné komentáře:

Okomentovat