Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

středa 16. ledna 2013

Lékaři a SPC, škola.

Zítra jdeme zas do školy, teď se nám daří chodit každý týden, tak jsem ráda.

Logopedii máme až na konci tohoto měsíce. V prosinci jsme měli kineziologii a bohužel nevyšlo objednání dřívě, vím, že ta logopedická péče by měla být častěji, však není to v našich silách. Naštěstí chodí do logopedické třídy ve školce.

V březnu nás čeká oční vyšetření, doufám, že se očka zlepšily a nebudeme muset dávat okluzor na celý den.

V březnu nás čeká i vyšetření na SPC, objednala jsem Matěje na vyšetření do Opavy, tady v Bruntále máme také, ale nedůvěřuji tomu pracovišti. Potřebuji vyšetření hlavně kvůli odkladu školní docházky, což nemám strach, žeby nedostal, ale chtěla bych trošku zabojovat a zajistit mu asistenta. Pokud by jej mohl dostat nastoupil by do normální školy s asistentem.

Stále nad školami přemýšlím, získávám informace, jak od naší psychiatričky, psych. poradkyně, učitelů, známých. Od mé preferované soukromé školy mě nyní všichni odrazují. Chvílemi jsme z toho zoufalá, chci pro Matěje to nejlepší,ale přitom i vše tak jak má být, normální nástup do školy... nic mu moc neusnadňovat, na druhou stranu si říkám, že ho nemůžu hodit do vody a nechat plavat.
Mluvila jsem i s několika řediteli škol.

Ten den kdy jedeme na vyšetření do SPC máme i psychiatra. Matěj bude mít náročný den, ale po tom všem si půjde sám vybrat dárek k narozeninám.

Žádné komentáře:

Okomentovat