Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

sobota 8. prosince 2012

Dnes jsme tiskla a tvořila nové ukoly pro Matěje.


Předložky - cvičíme to hodně prakticky, to je pro děti to nejlepší. Vzít plyšáky dát je na stůl, na gauč, na zem a tak tvořit věty....  Někdy jen tak pro zopakování vemem tento papír.
Mám ještě jednu pomůcku pro učení předložek a to děti hodně baví. Vystřihnout strom, dům, auto, ptáčka, balon, pejska, postavičku - vemu ptáčka a dám ho vedle stromu, vemu pak ptáčka a dám ho na strom.... dítě si samo veme obrázek a dá ho kam chce - Matěj u toho dělá hlouposti, že dá pejska na letadlo.



Zvířátkové domino - je pěkné, hravé, můžeme se ptát jaký je koník, kdo je za koníkem, kolik je tam zvířátek...



Vytiskla jsem ještě dny v týdnu, začneme se je pomalinku učit, Matěje to zajímá, ptá se jestli je pondělí... neumí ty dny,ale některé názvy si pomatuje, tak proč nezačít, když se o to sám zajímá.
Ještě nějak vybarvíme nebo uděláme přiřazování, že v neděli je doma, v pátek škola aby to měl tak nějak spojené.



Části těla, budem se učit podrobněji části těla, třeba loket, stehno, to Mates nezná.




Žádné komentáře:

Okomentovat