Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

neděle 18. listopadu 2012

Víkend

Víkend byl parádní, byli jsme všichni spolu. Zašli jsme tentokrát celá rodina do kina, pro Adámka to bylo poprvé, půl kina volal, že má hlad, takže nás neminula cesta do bistra na večeři.

S Matýskem jsme se učili docela intenzivně. Naučil se novou předložku vedle, takže ted zas týden budu upevňovat ty tři předložky které už zná. Ptám se ho co si obléká a co si umývá a občas již řekne obléknu si kalhoty. U nás to musí být drilem, prostě opakovat, opakovat  a tlačit mu to do té hlavy.

Paní logopedka v pátek koukala jak Matýskovi moc ta pozornost utíká, soustředí se na práci jen chvilinku, pak mu ta pozornost utíká a zapomíná uplně slova, není schopen si uvědomit co vlastně dělá a ani si není schopen vybavit obyčejné pojmy, jako třeba krabice...
Proto jsem víkendové učení pojala spíš hravě a nějaké učení jsem zařadila do tří až čtyř bloků...

Žádné komentáře:

Okomentovat