Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

sobota 27. října 2012

Podzimní prázdniny.
Ve čtvrtek jsem musela do práce, tak kluci  o prázdninách šli do školky,  zužil se provoz na jednu budovu - není to zrovna budova kam Matěj chodí do školky a kterou zná. Už večer byl nervozní, že půjde někam jinam, ráno začal plakat, že ke kytičkám nechce. Nemá rád změny. Ráno jsem ho utěšovala,že tam bude s bráškou, přijde pro ně tatínek a v pátek do školky nepůjdou. V šatně se rozplakal uplně, neustálé ujišování jestli to jsou jeho boty, ty vedle jestli jsou Adámka, zdali ona skříňka a čepice jsou jeho. Do třídy jsem je odvedla a rychle utíkala pryč. Nakonec to zvládli na výbornou, Adámkovi je tedy po mamince smutno, ale on to bere tak statečně, Matěj ten si tam prý našel dva kamarády. Často mám strach aby se mu děti nesmály, začínají být v tomto věku zákeřné, posmívají se..... Nevím jak se chová v přítomnosti více dětí, nevím jestli se snaží něco říct, vysvětlit nebo raději mlčí. Zdali si uvědomuje svůj hendikep a třeba se i za něj stydí.



Matěj zvládl předložky NA a Do, tyto dvě již krásně umí, konečně po delší době nějaký pokrok.

Dnes jsme cvičili do kříže,  procvičovali ony předložky, tvořili věty a pak sedli k logicu.
Přidávám jeden obrázek logica. Konečně ho zvládl, máme z jiné sady ne z tého pohádkové podobné cvičení - s medvídkama v domečku a nebyl to schopný pochopit, dnes toto s kůzlátkama zvládl.


Žádné komentáře:

Okomentovat