Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

sobota 16. června 2012

V pátek byl Matěj ve škole, hrozně se zase těšil, tak jsem byla moc ráda.
Opět spojovali body, uvolňovali ruku, učili se pravý úhel, cvičili barvy, tvary, stavbu vět.
Musím říct, že paní učitelka Malá mi dala nejkompletnější rady ohledně cvičení...
Nakopírovala Matýskovi i nějaké úkolky domů, zrakové vnímání a  procvočování jazyka...


O víkendu jsem s Matýskem zase cvičila ty barvy a on opravdu umí tu zelenou a modrou. Dneska jsem přidali červenou a mám pocit, že toho už je moc, takže ted budeme ty barvy procvičovat dokud nebude všechny tři umět.
Cvičili jsme opět pamětové cvičení, to Matýskovi nešlo vůbec, budem cvičit každý den.
Vyzkoušeli jsme novou hru malá velká myška, je uplně super, jen jsem kartičky rozdělila do tří dílů, jinak toho bylo moc a asi by se Matěj ztrácel.
Do pracovního sešitu vedle barev dnes nakreslil i ruku, počítal do pěti, což zvládá bez problémů a napsali jsme tam i jména prstíků, občas si to řekneme.
Ještě jsme cvičili grafomotoriku, to Matěje hodně baví.






Dnes i včera jsme byli na DNECH MĚSTA BRUNTÁL. Kluci samozřejmě nadšení z kolotočů, potom vata, zmrzlina, perník. Naštěstí jsme vše drželi na uzdě a kluci nežadonili o přeslazené, nezdravé žele bombony, lízátka nebo o hračky, kterých tam byla kupa, ale všechno tak vydrží hodinku hraní..... KOupili si každý jen balonek, který s radostí pustili a mávali mu na cestu do nebe a pak ve stánku si každý koupili šitého kukyho, kterého vyráběli lidé s mentálním postižením.
Adámek ten na kolotočích vše montoval a prozkoumával :-)
Matěj šel sám do skákacího hradu mezi ostatní děti, minulý rok to byl ještě velký problém, tento rok tam vběhl, bylo vidět, že mu tam ty děti vadí, ale docela si to užíval.



Žádné komentáře:

Okomentovat