Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

středa 18. dubna 2012

Matěj chodí do školky na Smetanku.
Je to školka o třech třídách ve dvou budovách.  Třídy jsou rozděleny na motýlky, žirafky a kytičky.
Matýsek navštěvuje speciální třídu motýlci, je i logopedickou třídou.
Je to třída kde je zhruba 12 dětí, jsou tam dvě paní učitelky a jedna pedagogická asistentka.

TAto školka pracuje podle vzdělávacího programu Strom života.
Školka je ekologickou školkou.
Výborná je i strava ve školce, stravu mají velmi vyváženou a zdravou. Na jídelníčku nechybí ryby, pohanka, celer, zelenina, luštěniny. O stravě v této školce se mi opravdu mohlo jen zdát.

Každá třída má i své zvířátku u motýlků je to želva Pája, děti se tak učí vztahu ke zvířatům.
Třídy jsou smíšené, někdo není příznivcem smíšených tříd, ale pro mě je to další výhoda. Děti se učí pomáhat mladším a náš Matěj má rád většinou o něco starší děti.
Školka má i velikou zahradu, kolem zahrady jezdí malé množství aut. Školky postavné u hlavních silnic mi prostě neimoponují.

Každý den ve školce něco vytvářejí. Mají tématické týdny. Ke každému svátku tvoří co se toho týče. Slaví masopust, velikonoce.....
Školku navštěvuje divadlo, sokolník, pohádková babička.

Já ze své zkušenosti školku doporučuji.

Žádné komentáře:

Okomentovat