Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

úterý 27. září 2016

Spousta nového

Samozřejmě, že je toho spousta nového. Ve škole je plno novinek, mezi kamarády, mezi sourozenci, chování Matýska, nové vyšetření a nové komplikace.
Sama to ani někdy nestíhám pobírat.

Nepsala jsem už ani nepomatuji kdy naposledy.

Matěj byl potřetí na urologické operaci, měli jsme opět jít do Opavy, ale již jsme tam jít nechtěli a na konzultaci a následnou třetí operaci jsme jeli do fakultky v Olomouci. Jsem moc ráda, že jsme tak udělali, ten přístup lékaře, následná péče, seznámení s operací samotnou a vše bylo prostě výborné.
Bylo to těžké, ale zládl to a nyní je vše v pořádku.

Další problém který se Matýskovi objevil je atopický ekzem , pravděpodobně i lupenka. Bohužel to má na nepříjemných místech.

Druhou třídu Mates zvládl se samýma jedničkama. Je klasifikován dle indiv. plánu.
Opravdu je stále snaživý a pracovitý, proto si myslím, že to nemá zadarmo.
Děti ve třídě Matýska berou, má tam kamarády a občas u nás pořádáme i párty.
Samozřejmě nebudu tvrdit, že nejsou problémy. Ano s učením máme spoustu problémů, hlavně je to s únavou, nesoustředěním a krátkodobou pamětí.
Léky jsou stále mimo nás.
Opět jsme udělali kolečko psychiatr, psycholog v Brně a dnes jme byli v SPC Opava.
Podrobněji o vyšetřeních napíši příště, je tam také spousta nového.

Výchovné problémy opět jsou a budou, snažíme se je řešit někdy v klidu a někdy to tak bohužel nejde.

Ohledně volného času je to taky takové na bodu mrazu, pořádně Matýska nic nebaví je velmi těžké ho zaměstnat. Velmi rád tráví čas s námi, takže ho máme jakoby celý den za prdelí, začíná koukat na filmy a ne na animáky, to má velmi rád.  Začal chodit rád ven, což dříve tak nebylo, rád pomáhá s nákupem. Počítač je jeho samozřejmě největší záliba, on totiž jednou bude youtuber :-)
Od prázdnin jezdíme jednou týdně na koně, tam je opravdu rád, začal chodit opět do kroužku zvířátek kde je také šťastný a nově chodí s bráchou do skautů. Tam je úžasná atmosféra. Tatínek učí Matýska plavat. Přes prázdniny se naučil jezdit na koloběžce, sice mírně křečovitě, ale jede.
O prázdninách byl dokonce na příměstském táboře a zvládl to na jedničku.
Někomu to bude připadat málo, ale pro nás velký krok, Matěj zvládne sám vrátit nákupní vozík a dojít k autu.

Prostě celkově bych řekla, že to jde do předu, mravenčíma krokama, ale jde.

Přidám pár fotek z prázdnin a brzy napíši co u psychologa a v spc.



Žádné komentáře:

Okomentovat