Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

neděle 24. dubna 2016

Matěj učení + pokroky

Jak jsem již psala, Matýsek na to aby uměl to co umí dře.

Umí již krásně dny v týdnu, měsíce se mu mírně pletou, umí celou abecedu.
Počítá do sta - sčítání a odčítání.
Nyní dělají násobilku a to už je pro něj mírný zmatek, ale drtí se to.
Má jakoby problém s novým učivem, musí to hlavně pochopit, pak nadrilovat, což může trvat i několik týdnů a pak stále dokola procvičovat.
Jakmile přestane něco procvičovat zapomíná to, proto je toho pro nás i tak moc, jelikož musíme stále opakovat i staré učivo.
Učíme se hodiny, zvládá základ, tedy celá, čtvt.......
Zná samohlásky a souhlásky. Ví kdy se píše u,ú,ů.  Psaní i a y musíme nacvičit.
Se čtením mám malinkaté potíže, jinak čte ale pěkně.
Psaní jelikož píše comenia, tak píše krásně.  Bohužel to píše jak to slyší on, takže někdy vznikají docela srandovní názvy.


Z praktických věcí procvičuje malováním antistresových omalovánek, u jemné motoriky to vše opravdu začíná.
S jemnou motorikou jsou spojená i mluvidla.
Matěj se naučil jezdit na koloběžce, dostali s Adámkem koloběžky a konečně Mates přišel na princip toho ježdění, ještě to chce trošku doladit, ale jede :-)

Matýsek je stále hodně na mě závislý, nyní jsem to zas trošku víc poznala, když jsem byla hodně času v práci, tak mi i večer plakal a bylo mu smutno.

S bráchou se někdy shodnou a někdy ne, jeho chování k němu stále musíme korigovat a hlídat.
Rychleji jedná než myslí.

K narozkám dostal dotykový telefon, Matěj se naučil  psát sms, takže z družiny třeba píše sms, kdy bude kroužek a tak. Někdy ty sms musíme  luštit.




Žádné komentáře:

Okomentovat