Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

středa 28. ledna 2015

Nemocenská - paragraf. Je to možné?

V pondělí nastupuji s Matýskem do nemocnice, jelikož má téměř osm let, měl by tam být sám nebo já si pobyt plně platit. Cena za noc 750Kč, jak v hotelu, že? S kamarádkama jsme dnes u oběda vtipkovaly, že budu mít saténové povlečení a výběr ze tří jídel u oběda, ale o to nejde, jde o to, že si musíte v práci na tento pobyt buď vzít dovolenou nebo neplacené volno, protože paragraf se na tento pobyt nevztahuje. Pokud však máte doporučení od psychologa, psychiatra, že s dítětem  v nemocnici pobývat musíte, vzhledem k jeho třeba psych. stavu,  musíte čerpat nemocenskou.

Já tak nějak nerozumím dvěma věcem, první je, taková částka za matku v nemocnici, neušetřím snad sestrám práci tím, že se budu o syna starat, nebudeme mít žádný nadstandartní pokoj, budeme v klasickém až čtyř lůžkovém pokoji, kde tedy tím pádem může být až osm lidí :-)

Druhá věc je čerpání nemocenské, při pobytu jako my, což je 3 -4 dny v nemocnici mi tedy nebude zaplacena žádná nemocenská. Myslím, že v tomto případě by měl být normálně proplácen paragraf, to však nezměním, jen chci ukázat tuto absurdnost.

Nemyslím si, že hranice šesti let a tím proplácen pobyt i rodiči je dobrá hranice. Náš Matěj má téměř osm a opravdu by nebyl schopen tam být sám a myslím, že i spousta zdravých dětí v osmi letech by toho nebyla schopna.

Žádné komentáře:

Okomentovat