Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

neděle 25. ledna 2015

Leden - školka, škola, lékaři - nemocnice

Leden se mi nějak táhne a je hrozně dlouhý.
Adámek byl teď týden s nachlazením doma, Matěj se úspěšně drží a chodí do školy.

Adámkovi se blíží zápis do školy. Pevně doufáme, že ho vemou, další rok ve školce by byl pro něj jen utrpením. Na druhou stranu váhám jestli je připravený a vyzrálý, ale to nechám na posouzení paní učitelky.
Ve školce teď byli v několika místních školách okouknout co je čeká.


Matěj pilně chodí do školy a pěkně mu to jde.
V matematice stále bez problémů.
Psaní je mírný boj, tam to ale nikdy nebude dokonalé, píše už někdy i perem.
Čtení bych řekla, že také fajn.
Čekala jsem pohromu téměř ve všem a musím říct, že jak v kolektivu tak učení Matěj dělá pokroky a je opravdu jako "klasický" žák.



Matěj měl teď lítání po lékařích.
Na kontole u ortopeda to dopadlo opět rehabilitacemi. Takže  bude chodit zase cvičit, bude to prý takové opakování.
Cvičení a vše jsme museli odložit až na březen, jelikož Matýska čeká urologická operace. Za týden nastupujeme spolu do nemocnice v Opavě. Doufám, že to zvládne bez problémů, hlavní  je, že tam budeme spolu. Po zákroku to vypadá na 14ti denní rekonvalescenci, takže zanedbá školu, ale to doženeme pilnou prací doma.
Mates vše bere v klidu, je hodně statečný.






2 komentáře: