Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

čtvrtek 9. října 2014

Učení

Jelikož nechodí Mates do školy, pilně studujeme doma :-)
Snažíme se dělat vše co dělají děti ve škole. Matematiku stíháme, jen v českém jazyce jsme o písmenko dozadu. Matýskovi se to mírně plete, takže do konce týdne bude procvičovat ty co umí - a, e, o , u . Nové písmeno i budeme cvičit až v pondělí.






Cvičíme v matematice počty do 15ti, číselná řada do 15ti, sčítání do 10ti. Určování větší, menší či rovno. Toto mu jde velmi pěkně.
Máme dělat i nácvik číslice 1. Takže zítra s tímto začneme.

Logopedii teď nechám mírně bokem, jen pár dnů. Bohužel jsem ji musela znovu odhlásit což je snad už po třetí.

Matěj obkresluje mnou nakreslený obrázek. Jehličnatý strom mu dělá stále hrozný problém.

Písmena a, e, o krásně čte, dnes jsme dělali u a to trošku začíná plést, takže celý víkend budou s tatínkem toto trénovat a já v pondělí najedu na další písmenko i.
Problém mu dělal úkol u posledního obrázku kdy musel číst u auta - četl u auto.... u vlak... Po několika cvičení to už četl pěkně.

Matýsek má hroznou výhodu, že je zvyklý pracovat, i když se mu někdy nechce tak prostě jde. Někdy ten dril není na škodu.

Žádné komentáře:

Okomentovat