Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

sobota 4. října 2014

Škola

Jak jsem již psala Matěj je již podruhé nemocný, takže ve škole byl asi 14 dní, každopádně paní učitelka nám dává úkoly domů, na škole on-line píše domácí ukoly a co děti procvičují, takže doma pilně trénujeme a učíme se.

Díky nemoci Matěj nemohl jet ani na adaptační pobyt, logo jsme museli odsunout, tak i psychiatra. Nic však není tak akutní, hlavně at se již z toho dostaneme.



  Učí se písmeno a, o, e. E jsme dnes dodělávali, takže děti čtou takto náhodně daná písmenka, např. velká A, malé á.....



určování větší a menší nebo rovná se
počty, zatím Matěje nezatěžuji dál, takže počítá do deseti
dále chci pokračovat v číselné řadě do 20ti a psaní číslic




vždy si vezme nějaké slovo, buď z obrázků či nějaké o čem si vykládáme, slovo většinou napíši, to si pak rozstřihne na jednotlivá písmena, říká začínající a končící písmenko, kolik slovo má slabik a kolik písmen.
Ke slovu hnízdo se ho ptám jaké je, takže mi musí říct tři slova na otázku jaké - hnízdo je hnědé, teplé, smradlavé....
Někdy je pro něj velmi těžké najít správné vyjádření.


Dál procvičujeme logopedii, to každý den.

Uvolňovací cvičení, děláme pomocí omalovánek, kreslíme šneky, klubíčka.....

Cvičíme paměť pomocí figurek, které schovávám a on hledá která chybí.

Jinak opravdu cvičíme stále dokola, logico, karty, povídání příběhu.... Vykládá podle obrázku a nebo mi vykládá jeho oblíbenou hru kterou hraje na pc.

Počítač a televizi ted méně omezuju, v čase kdy je nemocný, to bohužel jinak nejde.

Rehabilitace - tu jsme museli na tři týdny také vynechat, lékařka nám nedoporučuje ani lehká cvičení při nemoci, ono to vypadá jako lehké cviky, ale on který má problém se zády je pro něj těžké se na to baloně třeba zvednout.

Žádné komentáře:

Okomentovat