Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

sobota 17. května 2014

Logopedie - dva kluci.

Tentokrát jsme logo spíše prokecaly.

Řešily jsme s paní logopedkou neshody kluků, jejich chování a řešení problémů. Jsou to dva kluci a křičet, řvát a bojovat budou asi neustále, jsou od sebe dva roky takže mluvit o tom, že starší by měl mít větší rozum nebo ať si ho nevšímá, to u nás neplatí. My jako rodiče spíš nyní budeme méně kluky omezovat a okřikovat je.

Chce to víc vést kluky k řešení problému, aby si na ono řešení přišli sami a nevolali k tomu neustále nás. Bohužel jejich řešení je bití se.

Důležité je také uznání pravdy či uznání toho co udělal, jako např. Adam křičí na Matěje a ten ho pak bouchne, uznání je v tom, že řeknu Matějovi, chápu, že jsi ho bouchl, když tak křičel, ale bouchat se nemá.

Mluvili jsme také o neurotických obtížích Matěje, ať je to nedodechnutí, zvláštní polykání či časté močení. Ono to prozatím vždy ustalo.


Jinak nacvičovali písmeno D, které mu jde.
Stále musíme opakovat V... Takže naše logo pokračuje stále a stále v nácviku.

Žádné komentáře:

Okomentovat