Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

středa 7. května 2014

Kamarád "aspík"

Včera jsem byli na  návštěvě u našich kamarádů velkého Matýska a Vojtíka.
Tak nakonec Vojta bude chodit s našim Matýskem do školy. Bylo to pro ně dlouhé rozhodování.
Vojta je sedmiletý chlapec s autismem, jeho pokroky jsou neskutečné. Ve škole bude mít asistenta a myslím, že opět integrace tohoto dítěte je na místě.

Chtěla bych je napsat poznatek, kdy maminka od Vojty je naprosto neplánující, nemají denní režim ani jiný režim či vizualizaci a já si myslím, že díky tomu je Vojta kde je.
Ve svém okolí mám asi dvanáct lidí s autismem a to od 7let po 45let, každý je tak úplně jiný, každý potřebuje opravdu individuální přístup. Přístup jak v komunikaci, místě kde tráví čas, hygieně, stravovacích návyků, emocí....

Tady jde vidět jak to domácí prostředí lidem s autismem pomáhá, jak jsou stimulováni uplně obyčejným rodinným životem.

Žádné komentáře:

Okomentovat