Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

pondělí 31. března 2014

Škola na nečisto 2

Děti se už podruhé setkali ve škole. Tentokrát Matěje doprovodil tatínek s Adámkem.
Byli ve třídě kde se "učili" a seznamovali se.
Donesl si domů pár úkolů tak se zítra na to podíváme.
Matěje jeho budoucí paní učitelka chválila a zatáhla ho do kolektivu. Minule mi z toho bylo do breku, tak mě paní učitelka Malá utěšovala, že to vše zvládne. Že se zařadí, bude všemu rozumět a hlavně, že ho zdravé děti potáhnou kupředu.





Ve škole řešili i písmo. Jelikož na naší škole se jako na jediné škole v Bruntále vyučuej písmo comenia script.

Něco o písmu

Comenia Script je praktické psací písmo pro děti, které je jednoduché, moderní a současné. Má sloužit jako základní psací tvar, který bude obohacen o individuální tendence každého písaře, který si písmo přizpůsobí. Comenia Script zohledňuje psaní i dysgrafikům a levákům. K nácviku písma Comenia Script jsou připraveny písanky pro 1. třídu (v metodě analyticko-syntetické nebo genetické), pro 2 třídu a mnoho dalších didaktických materiálů.
Autorkou písma a doprovodných didaktických materiálů Comenia Script je Radana Lencová.

Ukázka písma.


Žádné komentáře:

Okomentovat