Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

pátek 3. ledna 2014

Učení

O učení moc nepíši, jelikož se učíme stále to samé dokola.

Je pravda, že Matěj má opět větší slovní zásobu. Lépe vnímá souvislosti. Někdy až překvapí co z úst vypustí. Dnes např. táta neviděl na televizi, tak řekl Matýskovi at uteče a Matěj mu řekl, táto televize Ti neuteče. U dítěte s problémy v komunikaci je toto opravdu velká věta :-)

Každý den procvičujeme grafomotoriku. Krásně již drží tužku, vybarvuje bez přetahování, kresba je stále chudší ale kreslí si příběhy. Co mě spíš zaráží je jeho malé vyjádření, tím myslím, že kresba je hodně malá, většinou někde v rožku a pak se až rozvine dál po papíře.

Rytmizace i počítání slabik krásně zvládá.

Počty dál rozvíjíme do 15ti.

Předložky a pojmy napravo, nalevo krásně zvládá.

Vykládání děje, má nacvičenou pohádku a tu po několika nácvicích říká již velmi pěkně. Slova jakoby zaměňuje míň.

Prostě jde to zase dopředu, jen pomalinku.

Příštím týdnem opět začínáme chodit po vánočních svátcích do školy.
Logopedie nás čeká až na konci ledna, ale nacvičuje C a jde mu to tak jak má.

Žádné komentáře:

Okomentovat