Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

pátek 3. ledna 2014

Mléko a lepek

Dnes jsme u paní doktorky řešily opět Matýskovu stravu.

Mléko necháme tak jak je, budeme používat sojové, žádné kostíky... ale měl by začít jíst zakysané jogurty - lidé trpící intolerancí na laktózu mohou tyto zakysané produkty docela dobře snášet.
Ony ty sojové jogurty mu tedy chutnají, ale asi toho v těle moc nenechají.
Sháníme tedy zakysané jogurty, nikdy mi nepřipadlo to, že sehnat mléko bez mléčného cukru nebo zakysané jogurty bude takový problém.

Matěj je na té nejnižší možné čáře při propočtu váhy, výšky a věku.
Prostě je na hranici "chudoby". :-)
Teď ho budeme půl roku sledovat a  pak uvidíme. Zatím nic nemusíme řešit, nic není akutní, ale je hubeňoučký. Pravda je, že toho moc nepojí, musíme ho do jídla nutit.

To vše bohužel může souviset s alergií na lepek. Takže dnes mu byly opět dělány odběry a zaslány do Ostravy k prošetření. Za týden uvidíme co dál.
Jsem už z tohoto docela vyčerpaná, furt hlídat a zapisovat jídlo, shánět potraviny, jeho bolesti bříška, průjmy ....

Žádné komentáře:

Okomentovat