Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

neděle 14. dubna 2013

Učení o víkendu
- sledovala jsem pozornost během práce, je důležité u nás cviky měnit, sedět u stolu, pak hra na koberci, kineziologické cvičení. Učení však může být dlouhé okolo 30min, pak to již nemá cenu, poposedává, nesoustředí se...

- výslovnost H, Matěj krásně vyslovuje H a to ne jen v jednoslabičných slovech ale i slovech o dvou slabikách (váhy, nohy...). Tvořil věty Hana volá hola hola - mírný problém mu dělá soustředit se na výslovnost H a pak V, ale u něj se to dá naučit.

- grafomotorika - stále to vázne. Opakujeme každé cvičení dokola, bud uvolňovací cviky nebo jakékoliv grafomotorické cvičení.


- paměťové cvičení - procvičujeme s hrou moje první obrázky, někdy se zadaří a někdy udělá více chyb..


- předložky - žádnou novou nepřidáváme, opakujeme stále ty samé dokola

- logico
poslední list počítání zvládl téměř sám přiřadit veškerá kolečka k číslu



- cvičení do kříže

- barvínek - máme jen pár listů, cvičení zrakového vnímání - Matěj vždy pracovní listy se zrakovým vnímáním zvládal ale toto mu dělá trošku problém



- hry od mindoku - nyní si bere schody - ve hře se zdokonalil

Žádné komentáře:

Okomentovat