Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

pátek 10. srpna 2012

Složení potravy u dítěte s ADHD

Lépe korigovat hyperaktivitu a poruchy pozornosti u dětí trpících ADHD pomůže správné složení potravin, kterých se dítěti dostává.
Rozhodně se vyhýbat potravinám, které jsou chemicky upravované a obsahují nejrůznější „éčka“. Mezi další škodlivé látky patří fosforečnany, které bohužel potravinářský průmysl hojně využívá. Najdeme je v pečivu (v chlebu, houskách), v uzeninách a v cole. VYhnout bychom se tedy měli především cole a těmto nápojům obecně, většímu množství cukrů, neblahý vliv však mohou mít i hygienické potřeby - jako některé prací prášky, aviváže.

Důležité je dodržovat pravidelnou stravu, nevynechávat snídaně. Pestrá strava je základ.
Například taková kyselina listová a biotin se podílejí na zklidnění nervového systému a hyperaktivním dětem velice prospívají. Příjem vitamínu B souvisí s přijímáním cukrů, protože čím více cukru sníme, tím více vitamínu B naše tělo potřebuje. SAmozřejmě nesmíme opomenout vitamín C a dostatek ryb.

Každý rodič by měl vypozorovat co dítěti vyhovuje a co ne, dle toho upravit jídelníček.


Žádné komentáře:

Okomentovat