Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

úterý 12. června 2012



tvoření jednoduchých vět - šašek pije pivo, babička nepije víno . Zatím jsme procvičovali pouze jednotné číslo.
Matěj tvoří věty špatně gramaticky, množné  a jednotné číslo také problém, nepoužívá předložky,  nedodržuje ani pořadí slov ve větě.


časová posloupnost





procvičování a uvolňování jazyka, stáhlé od někoho z blogu. Moc pěkně udělané, krásné obrázky a dítě to motivuje spolupracovat.


také stáhlé z blogu, grafomotorika, Matýsek s tím měl veliké problémy, myslela jsem že stříšky zvládne a nezvládl, s pomocí teček jen velmi těžko.


Obrázek postavičky, i když to vypadá furt divně, hodně se kresba zlepšila. už si pohrává s detaily jako jsou dlouhé vlasy, jedno ucho velké a druhé malé, veliká usměvavá pusa.



Cvičení hmatu. Polepila jsem krabici, udělala otvor. Klukům dovnitř vložila auto,balonek, panáčka, pejska... a pohmatem museli pozant co to je. 



Včera jsem se inspirovala v blogu Matyášovi stránky, učení barev, koupili jsme sešit lepidlo, nůžky a pustili jsme se  odpoledne do práce, začínáme zelenou a modrou. Až je bude umět dokonale tak uděláme další. Myslím,že moc pěkná pomůcka a dítě si to tvoří samo.

Žádné komentáře:

Okomentovat