Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

čtvrtek 10. května 2012

Dalším novým poznatkem je trávení času u televize a pc u dětí s ADHD.
Tyto děti propadají častěji nějakým závislostem at je to závislot na tv, kapesní hře, pc nebo i nějaké jiné těžší závislosti. Proto je velmi důležité kontrolovat čas trávený u tv a počítače.
Vše by mělo být minimálně a hlavně by to měl mít rodič pod kontrolou.
Tyto děti mívají problémy  se spaním a prý se často stávájí závislými na televizi, v noci se probudí a nemohou usnout nebo brzy ráno a zapínají televizi. Počítač a počítačové hry také minimalizovat, ze zkušenosti nám paní Gavendová uvedla příklad, že léčila devítiletého chlapce ze závislosti na počítači.

Pozor, ale nejsou to jen pc hry, jsou to i různé výukové programy, kreslení  pro děti na pc.  Je to celkově strávený čas na počítači.

Celkově by měl být čas vyměřen na 20 min hry na počítači za den.

Proto postupně budeme snižovat čas. Dnes jsem koupila obyčejnou kuchynskou minutku a budeme natáčet, jakmile zazvoní končí hra.

S televizí nemáme takový problém, Matýsek se dívá pouze ráno při probuzení a večer před spaním.

Výborné je komentovat pohádky.

Žádné komentáře:

Okomentovat