Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

neděle 8. dubna 2012


Matýskův obrázek. Jsou to prý bubáci.
Ta jemná motorika je u něj opravdu hodně špatná a proto i takový obrázek je pro nás malý zázrak. Je to jen pár týdnů kdy začal kreslit takovéto obrázky, už se to trošku něčemu podobá a není to jen čmáranice. Pro nás je opravdu velká práce i "obyčejné" kreslení.


Dnešní cvičení spojení svislé a rovné čáry.
Druhé cvičení, nakreslím postavičku a on musí nakreslit postavičku také.
Často kreslíme i diktátem - kreslíme postavu a Matěj mi musí říkat, co mám kreslit, hlavu, oči, tělo, ramena.... První řkene hlavu a pak nohy :-)

Četla jsem dnes Matýskovi zase krátký příběh a on mi vykldádal o čem je, jen již došly příběhy a nemůžu sehnat nějakou správnou knížku nebo publikaci kdeby takové krátké příběhy byly.

Žádné komentáře:

Okomentovat