Proč



Byla bych ráda, kdyby tento web byl pomocí pro rodiče stejně postižených dětí, předčasně narozených dětí, dětí s expresivní poruchou řeči a adhd. Pomohl jim vyřešit některé výchovné problémy či je jen navedl na správnou cestu. Chtěla bych tady ukázat práci s naším synem, pomůcky které používáme, různá logopedická cvičení. Ctěla bych Vám předat své zkušenosti se získáváním informací ohledně práce a výchovy s těmtito dětmi a myslím si, že rada od matky stejně či podobně postiženého dítěte je tou nejlepší radou.

úterý 3. dubna 2012



Dnes Matěj vymalovával obrázek. Pastelku měl přichycenou gumičkou k ruce.
Hodně se nažil aby nepřečmrkával a myslím, že se docela povedlo.

Začali jsem mu číst krátké příběhy, opravdu jen pár vět a on se pak snaží říct o čem příběh je. Má špatnou pamět, často si nemůže vzpomenout o čem byla první věta z pěti.

Dnes jsme i cvičili uvolňování jazyka.
Je důležité tyto cviky vždy provádět se zavřenou pusou. Jazy se dá první na jednu stranu tváře a udělá se boule na škrani, potom zas na druhou stranu. Co je už těžší dát jazyk pod vrchní ret, to se Matýskovi ještě daří ale dát jazyk pod ret spodní a to vše se zavřenou pusou mu prostě nejde. Je to takz. cvičení udělat opičku.



Dnes přišlo klukům poštou pro radost. Oba mají rádi postavičky na hraní.



Žádné komentáře:

Okomentovat